top of page
Claudia_Auzinger-2833.jpg

Portàtils en moviment

Per donar continuïtat durant l’any al Territori en dansa, oferim la possibilitat de formació amb ballarins de prestigi i conèixer nous artistes dins del món de la dansa actual.

Workshops  especialitzats i gratuïts. Adreçats a persones amb coneixements en alguna disciplina relacionada amb el moviment i les arts escèniques (teatre, dansa, circ i altres disciplines).

Agenda primavera 2024

Portàtil Elelei_Abril

Dissabte 20 d'abril, d'11:30 a 13:30

Conflict Movements

A càrrec d' Elelei

Workshop basat en la necessitat de crear un espai d’imaginació i consciència a l’hora d’utilitzar el cos per ballar i crear. La sessió es dividirà en dos parts diferenciades; Per una banda Movement reserch on es duen a terme una sèrie de dinàmiques relacionades amb la “dramatúrgia del moviment” donant èmfasi a la forma, la dansa i el seu aspecte abstracte per aprofundir en l’àrea més física de les persones participants. Des de l’ús de la repetició, la circularitat, l’esgotament i el joc es convida a descobrir noves qualitats i estructures, a obrir portes noves en els seus codis de moviment i a abandonar, per un moment, els seus patrons ja coneguts; En la segona part s’introdueix la dramatúrgia teatral i les eines creatives per tal de donar resposta a allò que es fa i al per què es fa a l’hora d’explicar històries amb el nostre cos, amb l’objectiu d’evitar la pèrdua i entendre que no només son cossos que ballen, sinó que expliquen més enllà del contingut abstracte, narratiu i visual.

ELELEI sorgeix en el 2019 de la col·laboració entre Sabrina Gargano (Barletta, Italia) i Rafa Jagat (Valencia), unint com a llenguatge disciplinar la dansa i el teatre. Al 2020 neix el seu primer treball, A CIEGAS, guanyant el primer premi del festival Mais Imaginarius de Portugal 2021 i el premi del públic en el 35 International Choreographic Competition Hannover 2021.

Al gener del 2021 creen el film de teatre físic MAY YOU LISTEN? presentant-lo al maig de 2021. Al maig del 2022 estrenen també MARATHON a Sadlers Wells (Londres) com a col·laboració de la companyia JV2 de Jasmin Vardimon. SOY MADERA va debutar al maig del 2022 en el festival Mais Imaginarius de Santa Maria da Feira (Portugal). La seva tercera creació, TOO MUCH, s’estrena al març del 2024 dins de la programació de la Dansa Metropolitana de Barcelona.

Activitat gratuïta. Places limitades amb inscripció prèvia.

Agenda hivern 2024

Yash Tak

Dissabte 20 de gener, d'11:30 a 13:30

Movement Study

A càrrec de Yash Tak 

Aquest taller està enfocat a comprendre l'extensió del cos, en moviment, utilitzant diferents eines com la memòria, el control, la musicalitat i maneres de treballar la imaginació a través del moviment. Totes aquestes eines permetran crear una coreografia.  

Activitat gratuïta. Places limitades amb inscripció prèvia.

Portàtil Sonia Gómez

Dissabte 17 de febrer, d'11:30 a 13:30 h

On hi ha moviment

A càrrec de Sònia Gómez 

A càrrec de Sònia Gómez.

Moviment vs. dansa. A priori, relacionem el fet de posar una música i ballar d’una certa manera, a vegades preestablerta o si més no amb nocions adquirides; però què passaria si en comptes d’imitar, féssim la nostra dansa. On hi ha moviment és una eina per descobrir què podem fer amb els nostres cossos individuals i col·lectius a partir del cos i la creativitat. Aquí és on posem el zoom, en el moviment i en el concepte de que tot és ballable, tot és dansa i tot és moviment.

 

“ El cos individual i col·lectiu participatiu que forma part d´un bé comú ”

 

Sònia Gómez és ballarina, performer i coreògrafa. Va estudiar Dansa Contemporània i Coreografia a l’Institut del Teatre (Barcelona) i P.A.R.T.S Brussel.les, Bèlgica. Des de l’any 2004 treballa en projectes que tenen com a eixos temàtics la construcció identitària, però també el descobriment de certes impostures socials a través de l’art i de les impostures de l’art a través del cos i la performance. Ha actuat a: Espanya, Regne Unit, Itàlia, Alemanya, França, Estònia, Portugal, EUA, Brasil, Mèxic, Holanda, Colombia, Xile, Xina, República Txeca i Canadà.

Activitat gratuïta. Places limitades amb inscripció prèvia.

Montdedutor

Dissabte 9 de març, d'11:30 a 13:30

Mireu això!

A càrrec de Montdeductor 

En Guillem i en Jorge diuen: “Aquest taller és planteja com un joc amb el qual ens transformarem una miqueta. Farem entre totes un piló d’espectacles, alguns de molt petits, altres de gegants, però tots seran molt increïbles.

Començarem amb l'energia de la respiració, i ens entregarem a la improvisació obrint el cos per tal de deixar-nos anar i fluir. Riurem i direm: mireu això!”

 

Guillem Mont de Palol (Girona78) va estudiar a la SNDO, és coreògraf, ballarí i performer i Jorge Dutor (Madrid79) va estudiar a la RESAD de Madrid, es escenògraf, creador escènic i performer. Son premi FAD Sebastià Gasch de les Arts Parateatrals al 2014. Comencen a traballar junts a Amsterdam en 2008 on en Guillem es va graduar a la SNDO. Des de llavors han realitzat els treballs: UUUHHH (2009), Y POR QUÉ JOHN CAGE? (2011), #LOSMICRÓFONOS (2013), la pel·lícula THISMOVIE (2013), l' òpera GRAND APPLAUSE (2016) i juntament amb Cris Blanco les peces LO PEQUEÑO (2018) i LO MÍNIMO (2019).

Han presentat a: Mercat de les FLors, MNCARS Reina Sofía, MACBA, Europa y Latinoamérica.

Activitat gratuïta. Places limitades amb inscripció prèvia.

Agenda tardor 2023

Portàtil Josep Nebot

Dissabte 7 d'octubre, d'11:30 a 13:30

 

Contact improvisació

A càrrec de Marta Bonet i Josep Nebot

A aquest taller es treballarà a través de l’exploració de la tècnica el Contact Improvisació de d’on investigar sobre la llei de la gravetat, la direcció del pes, la inèrcia, etc. Amb la intenció d’estar des de la presencia i la consciència de les subtileses, per anar més enllà del mecànic i ampliar la sensibilitat corporal. Es treballa la tècnica des d’un lloc d’alerta i consciència d’apertura i sensibilitat corporal, no només per adquirir noves eines tècniques, si no per prendre consciència dels propis recursos. Obert a persones de tots els nivells i backgrounds.

Josep Nebot 

Amb 15 anys d’experiència com a ballarí de Contact-Improvisation (CI), ha participat en intensius amb Nancy Stark Smith, Martin Keogh, Leilani Weiss, etc., I en més de 20 festivals internacionals de CI.També està molt involucrat en la formació i organització d’esdeveniments de dansa acrobàtica contemporània i de Contact Improvisation, i ha co-creat, des de fa 6 anys, el festival de CI a Provence (França). Abans de la seva immersió a la dansa corporalment, es va dedicar a la escalada semi-professional durant 20 anys.

Marta Bonet

Practicant de Contact Improvisació des de fa més de 20 anys, participant en formacions, intensius i festivals  Espanya, Argentina, Alemanya, Finlàndia, etc.,  Així com trobades de professors de CI ECITE i a la celebració de CI36 a USA. Ha co-creat i co-organitzat les 9 edicions de Ibiza Contact Festival. A més, està formada en diferents tècniques corporals com la dansa Butoh, capoeira, improvisació i dansa contemporània. Es mestra de professió i actualment està finalitzant la seva formació en Teràpia Corporal Integrativa.

Activitat gratuïta. Places limitades amb inscripció prèvia.

Dance the Internet

Dissabte 11 de novembe, d'11:30 a 13:30

 

Dance The Internet

 

A càrrec de Guillem Jiménez

Dance the Internet és un taller en torn a la peça Aclucalls, on s’exploren diferents cossos en moviment, a partir dels efectes que viu la generació post-internet, de la que formen part els components de la companyia LaSADCUM. Tant a la peça com al taller es treballa a partir de conceptes com el workout, la pantalla i la programació informàtica.

Una sessió de cos que aporta recursos físics a totes aquelles persones que vulguin experimentar amb el moviment, i provar com el cos queda afectat per la virtualitat de la xarxa (plena de imatges en moviment de cossos) a partir de pautes de improvisació, del propi imaginari i també de les limitacions físiques.

 

Guillem Jiménez
Amb l’estudi del moviment com a eix que travessa tota la seva producció artística, Guillem Jiménez treballa a partir de la coreografia de cossos, vídeos i altres mitjans. Desenvolupa una línia de treball independent, que comprèn des de peces escèniques o audiovisuals fins a formats híbrids entre la instal·lació i la performance. El seu projecte en actiu laSADCUM incorpora les produccions The Uncanny Valley (2019), premiada amb una residència artística a La Caldera al Certamen Coreográfico de Madrid; The Lesson (2020), premiada amb el premi del jurat del Festival 10 Sentidos i l’Act CT 2021 Awards a la millor peça de dansa internacional; i la seva propera peça, Aclucalls (2022), que s’estrenarà al Teatre del CCCB. El seu treball en solitari indaga sobre els diferents llenguatges de la coreografia i del seu propi cos: Dance Lesson (2018-2020), Duquela (2018) i el sol en procés Twink (2023). El seu treball s’ha mostrat en espais com La Casa Encendida, Museo Guggenheim Bilbao, Espacio Inestable, MAC Festival, Sala Ars, TKM Room/Maricas Maricas, la Fundació Mies van der Rohe o el Centro Cultural Conde Duque.

 

Ha participat en processos col·laboratius amb artistes i institucions com Reece Cox, JazzBetween, BlueProject Foundation, Pedro Torres, el Amor Projects, Amalia S. de Nieves i Albert Riera, entre altres i, en qualitat d’intèrpret, ha treballat amb creadorxs com Amaranta Velarde, Mar Aguiló, Candela Capitán, Aimar Pérez Galí, Javier Guerrero, Claudia Mirambell, Hanna Tervonen o Ester Guntín.
 

 

Activitat gratuïta. Places limitades amb inscripció prèvia.

Pere Faura

Dissabte 2 de desembre, d'11:30 a 13:30

 

Disco Dancing. Improvisació i coreografia

A càrrec de Pere Faura

El taller proposa una sessió guiada de disco dàncing com a context per a la pràctica de la improvisació i la creació coreogràfica. La idea és imaginar, investigar i practicar infinitud de maneres de ballar a la disco com a punt de partida per a una experiència lúdica d’aprenentatge corporal i coreogràfic.

 

Pere Faura 
La formació artística de Pere Faura (Barcelona, 1980) abraça la música, la dansa, el teatre musical, i la direcció teatral. El 2002 es trasllada a Amsterdam a estudiar-hi direcció coreogràfica a la School for New Dance Development, d'on se'n gradua el 2006. Entre 2009 i 2011 cursa l’Amsterdam Master of Choreography a l’escola d’arts d’Asmterdam (AHK), i després decideix tornar a Barcelona on continua produint espectacles amb la complicitat de diversos centres de creació de la ciutat, com el Mercat de les Flors, d'on és coreògraf resident a partir del 2018.  El seu treball es caracteritza per l’apropiació d’elements de la cultura pop, en una coreografia multi-disciplinar entre tots els elements que conformen l’engranatge teatral.

Activitat gratuïta. Places limitades amb inscripció prèvia.

Agenda primavera 2023

Portàtil en Moviment_Abril_ Nomad dance

Dissabte 22 d'abril, d'11:30 a 13:30

 

5 sentidos

A càrrec de Nomad Dance 

Aquest taller fusiona la dansa amb el concepte dels cinc elements naturals. En aquesta sessió s’exploraran, des de la fisicalitat i la creativitat, els cinc elements diferents, completant la pràctica personal en tots els seus aspectes i totalitat, tenint cada un d’aquests elements on explorar la nostra dansa des d’un punt de vista diferent, però sempre amb la dansa com a punt de partida.  

Nomad Dance neix d'una col·laboració entre cinc ballarins internacionals que, tot i ser entre ells molt diferents, es coneixen de manera íntima a través d’un diàleg sense cortines. Això genera un lloc inclusiu i segur en què tots els integrants es poden mostrar tal com són, sense prejudicis.

La seva àncora i propòsit com a col·lectiu és crear una plataforma que faciliti l’intercanvi de diferents cultures dins del món de la dansa i que doni suport a la igualtat d’oportunitats independentment del gènere, orientació sexual o color de pell. Ells mateixos són un grup molt divers, que representa diferents nacionalitats (Espanya, Equador, Holanda i Senegal). 

Més informació.

Activitat gratuïta. Places limitades amb inscripció prèvia.

Portatil en moviment EnJazz

Dissabte 20 de maig, d'11:30 a 13:30

 

Groove & Move

 

A càrrec de CiaEnjazz

En aquest taller es jugarà amb ritmes i es buscarà que aquests ritmes facin moure els cossos. S’explorarà el moviment propi i, a través d’improvisacions, es crearà el moviment col·lectiu. Es facilitaran espais on cadascuna de les veus es fa més gran i segura.  


María Ferrer & Aurélien Darbellay són ballarines i creadores. Juntes, s'especialitzen en les danses afroamericanes del jazz. Ensenyen aquestes danses a Barcelona i  tota Europa. Són codirectores de la CiaEnjazz, companyia de dansa que busca amalgamar el jazz amb altres llenguatges artístics. A més a més, la seva activitat artística te un fort vincle social. Dirigeixen o col·laboren en projectes de creació que busquen apropar les arts als sectors mes vulnerables (Moving!, Caixa d'Eines...entre d’altres).

Més informació.

 

Activitat gratuïta. Places limitades amb inscripció prèvia.

Portatil en Moviment JUNY_Agnes Sales

Dissabte 17 de juny, d'11:30 a 13:30

 

Each one teach one

 

A càrrec d'Agnés Sales Martín

Agnés proposa un taller on investigar i jugar amb les possibilitats del propi cos. Com conèixer els camins i desenvolupar-ne de nous a través de la improvisació, l'escolta col·lectiva i la transmissió de diferents patrons motrius.

A través d'aquest intensiu es pretén compartir diferents eines establertes a través del món de l'esport, la dansa contemporània, el teatre i les danses urbanes per tal de donar diferents recursos i aproximacions al moviment i a la dansa. 

Agnés Sales Martín, nascuda a Barcelona, va començar la seva carrera com a gimnasta. Més tard, es va introduir dins de la cultura hip hop amb el grup de breaking La Cueva. Entre diversos assoliments destaca el primer lloc dues vegades consecutius de la BOTY França el 2015 i 2016 i guanyadora en categoria experimental en el Open Your Mind Internacional l'any 2018.

Paral·lelament, va adquirir la llicenciatura de Ciències de l'Activitat Física i de l'Esport a l'INEFC de Barcelona. No obstant això, la seva curiositat per les arts escèniques, la va portar a cursar la formació de dansa contemporània a l'escola Varium de Barcelona dirigida per Anna Sánchez. 

Al llarg de la seva trajectòria com a ballarina ha treballat amb companyies com: Iron Skulls, La Intrusa, Marcel et ses Drôles des Femmes, VAYA, Chriki'Z, SPOART i en el projecte de Macbeth en el Gran Teatre del Liceu, on ha pogut desenvolupar un treball híbrid entre les danses urbanes, la dansa contemporània, el circ i el teatre.  

Activitat gratuïta. Places limitades amb inscripció prèvia.

Territori en Dansa és un projecte del Centre Cívic Teixonera   ·   https://ajuntament.barcelona.cat/ccivics/teixonera

bottom of page