top of page
Claudia_Auzinger-2833.jpg

Portàtils en moviment

Per donar continuïtat durant l’any al Territori en dansa, oferim la possibilitat de formació amb ballarins de prestigi i conèixer nous artistes dins del món de la dansa actual.

Workshops  especialitzats i gratuïts. Adreçats a persones amb coneixements en alguna disciplina relacionada amb el moviment i les arts escèniques (teatre, dansa, circ i altres disciplines).

Agenda primavera 2024

Workshop Los Escultores del aire

Dissabte 11 de maig, d'11:30 a 13:30

L'alquímia del cos

A càrrec de Los Escultores del Aire

L'alquímia va ser una ciència medieval que pretenia convertir els metalls comuns en or. L'alquímia que treballen Los Escultores del Aire es basa en el mestissatge de diferents arts escèniques com ara la dansa, el text i el teatre amb objectes. Prenent el cos com a laboratori i eix central d'expressió, els i les participants del taller descobriran a partir de l'experimentació aquelles fórmules que els permeti connectar amb la seva imaginació i la seva percepció del món. Transformaran el que és ordinari en una cosa extraordinària amb el joc i la construcció de partitures físiques com el fil conductor d'aquest taller guiat durant dues hores per Mai Rojas i Raffaella Crapio, directors artístics de la companyia Los Escultores del Aire.

La missió de la companyia és compartir la seva pròpia forma d’entendre l’art a través d’espectacles i tallers, amb el desig d’emocionar i fer vibrar el cor de les persones mitjançant el llenguatge universal del moviment.

Activitat gratuïta. Places limitades amb inscripció prèvia.

Workshop Marta Serret

Dissabte 8 de juny, d'11:30 a 13:30

De la imatge a la història

A càrrec de Nicolás Carbajal i Marta Serret

Es proposa aquest taller en el qual on, a través de punts de partida concrets com ara objectes, imatges fotogràfiques i el cos, es crearà una narració. S’utilitzarà la imaginació i les nocions de l’storytelling (explicar contes) per generar l’arrel d’històries que vinguin de gust explicar. Aquest workshop és ideal per provar idees, deixar-se portar i jugar.

A càrrec de Nicolás Carbajal i Marta Serret. Nicolás és actor, creador, performance, artista visual i professor de teatre. Té formació en dansa contemporània, contact, flying low, grappling, Jujitsu i Figthing Monkey. És cofundador i actor de les companyies Projecte NISU i Patricia Palomares; Marta Serret es va formar en ballet i dansa contemporània a l’escola de ballet Carles Ibáñez. Va formar part de Elephant in the Black Box Junior Company on va treballar amb coreògrafs com Jean Philippe Dury, Marco Blázquez y Francesco Vecchione. Al 2018 va participar en la producció de Divinas Palabras del Ballet de la Generalitat Valenciana dirigida per Ananda Danza. Més tard, va començar a treballar amb la companyia Roberto G. Alonso i va entrar a formar part de The Hatman Companyen en la producción de «LIGHT».

Activitat gratuïta. Places limitades amb inscripció prèvia.

Agenda hivern 2024

Workshop Yash Tack

Dissabte 20 de gener, d'11:30 a 13:30

Movement Study

A càrrec de Yash Tak 

Aquest taller està enfocat a comprendre l'extensió del cos, en moviment, utilitzant diferents eines com la memòria, el control, la musicalitat i maneres de treballar la imaginació a través del moviment. Totes aquestes eines permetran crear una coreografia.  

Activitat gratuïta. Places limitades amb inscripció prèvia.

Workshop Sonia Gómez

Dissabte 17 de febrer, d'11:30 a 13:30 h

On hi ha moviment

A càrrec de Sònia Gómez 

A càrrec de Sònia Gómez.

Moviment vs. dansa. A priori, relacionem el fet de posar una música i ballar d’una certa manera, a vegades preestablerta o si més no amb nocions adquirides; però què passaria si en comptes d’imitar, féssim la nostra dansa. On hi ha moviment és una eina per descobrir què podem fer amb els nostres cossos individuals i col·lectius a partir del cos i la creativitat. Aquí és on posem el zoom, en el moviment i en el concepte de que tot és ballable, tot és dansa i tot és moviment.

 

“ El cos individual i col·lectiu participatiu que forma part d´un bé comú ”

 

Sònia Gómez és ballarina, performer i coreògrafa. Va estudiar Dansa Contemporània i Coreografia a l’Institut del Teatre (Barcelona) i P.A.R.T.S Brussel.les, Bèlgica. Des de l’any 2004 treballa en projectes que tenen com a eixos temàtics la construcció identitària, però també el descobriment de certes impostures socials a través de l’art i de les impostures de l’art a través del cos i la performance. Ha actuat a: Espanya, Regne Unit, Itàlia, Alemanya, França, Estònia, Portugal, EUA, Brasil, Mèxic, Holanda, Colombia, Xile, Xina, República Txeca i Canadà.

Activitat gratuïta. Places limitades amb inscripció prèvia.

Workshop Montdedutor

Dissabte 9 de març, d'11:30 a 13:30

Mireu això!

A càrrec de Montdeductor 

En Guillem i en Jorge diuen: “Aquest taller és planteja com un joc amb el qual ens transformarem una miqueta. Farem entre totes un piló d’espectacles, alguns de molt petits, altres de gegants, però tots seran molt increïbles.

Començarem amb l'energia de la respiració, i ens entregarem a la improvisació obrint el cos per tal de deixar-nos anar i fluir. Riurem i direm: mireu això!”

 

Guillem Mont de Palol (Girona78) va estudiar a la SNDO, és coreògraf, ballarí i performer i Jorge Dutor (Madrid79) va estudiar a la RESAD de Madrid, es escenògraf, creador escènic i performer. Son premi FAD Sebastià Gasch de les Arts Parateatrals al 2014. Comencen a traballar junts a Amsterdam en 2008 on en Guillem es va graduar a la SNDO. Des de llavors han realitzat els treballs: UUUHHH (2009), Y POR QUÉ JOHN CAGE? (2011), #LOSMICRÓFONOS (2013), la pel·lícula THISMOVIE (2013), l' òpera GRAND APPLAUSE (2016) i juntament amb Cris Blanco les peces LO PEQUEÑO (2018) i LO MÍNIMO (2019).

Han presentat a: Mercat de les FLors, MNCARS Reina Sofía, MACBA, Europa y Latinoamérica.

Activitat gratuïta. Places limitades amb inscripció prèvia.

bottom of page